Levensstijl is alles

icon insticon piicon twicon fb

Aanmelden nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi
 0652 307 365

Search our Site


Cijfers laten zien dat er steeds meer chronisch zieken zijn, waar we steeds vroeger in ons leven mee te maken krijgen. Kortom, we zijn steeds langer chronisch ziek. Met de keuzes die je maakt in je dagelijkse leven, kun je hier invloed op uitoefenen en we moeten ons realiseren dat we hier zelf verantwoordelijkheid voor moeten dragen. Een gezonde levensstijl is dus belangrijker dan ooit om gezond te blijven!

Wellness Lifestyle PyramidIn de Lifestyle Pyramide zie je dat een gezonde levensstijl uit verschillende zaken bestaat. Het begint allemaal met wat we eten en drinken. Kook je zelf met verse ingrediënten of warm je een kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron? Eet je veel ongezonde koolhydraten? Drink je ’s ochtends als eerste koffie of warm water met 2 druppels Citroen essentiële olie? Pak je in de middag een cola of een glas gezuiverd water?

Als tweede is beweging heel belangrijk. Sport je een paar keer per week? Fiets je naar je werk? Neem je de trap? Als je niet aan je 10.000 stappen per dag komt, loop dan in ieder geval een kwartier en liever nog een half uur per dag. Ook als je zelf je huis schoonmaakt, krijg je al een dosis beweging!

Het leven kan heel stressvol zijn en dan is het belangrijk om die stress weer af te voeren. Stress is een van de belangrijkste oorzaken van ziekte. Neem je tijd voor jezelf om dingen te doen waar je blij van wordt? Yoga, naar de sauna, struinen op de markt of op het strand/in het bos? Mediteer je ’s ochtends voordat je opstaat? Bouw ‘me-time’ in! Je kunt niet geven uit een kop die niet vol is, dus het is niet egoïstisch, het is noodzakelijk!

We worden blootgesteld aan zeer veel toxische stoffen iedere dag. Fijnstof in de lucht, straling, ons eten dat bespoten wordt met producten die worden gemaakt door bedrijven die geleid worden door mannen die in de gevangenis zouden moeten zitten, ons leidingwater waar de kwaliteit van afneemt, maar alleen al alle chemische stoffen in onze dagelijkse (verzorgings)producten zijn ronduit belastend voor ons lichaam: shampoo, zeep, foundation en andere make-up, schoonmaakmiddelen, luchtverfrissers, tandpasta, lipbalsem, handcreme, wasmiddelen, wasverzachter, geurkaarsen, parfum, tampons, lippenstift, deodorant en ga zo maar door. Als je al dit zou vervangen door natuurlijke producten, dan maak je al een enorme stap in het kiezen voor gezondheid en vitaliteit! Ook medicijnen hebben een sterke toxische belasting die je lichaam weer moet zien weg te werken en vaak hebben ze bijwerkingen. Zo is een bijwerking van Paracetamol emotionele afvlakking (naast vele, vele andere)! Wat doe jij bij hoofdpijn, huidproblemen, slapeloosheid of buikkrampen? Grijp je naar een pil? De natuur heeft voor alles een oplossing. Kijk eens wat andere, natuurlijke mogelijkheden zijn om je gezondheid te ondersteunen. Pillen mogen dan wel vergoed worden door je verzekering, maar ze lossen de oorzaak niet op en blij wordt je lichaam er niet van.

Wat heb jij nodig?

Iedereen heeft zijn eigen zwaktes. De een heeft snel last van zijn spijsvertering, de ander heeft zwakke knieën of een scoliose en weer een ander heeft astma. Als je een lifestyle verandering wilt doorvoeren, is het niet voldoende om 1 olietje per dag te gebruiken alleen gericht op dat probleem, net zoals het niet voldoende is om 1 appel per dag te eten als je gezond wilt gaan eten. Een gezonde levensstijl zit in alles wat je in een dag doet en of dat je lichaam versterkt en ondersteunt of verzwakt. Mag je dan nooit zondigen en uit je dak gaan? Natuurlijk wel! En je zult zien dat je daar veel sneller van herstelt als je basis goed is.


DrHillDailyregimenDr David Hill, het hoofd van de medische afdeling van doTERRA, raadt de volgende producten aan voor een gezonde basis.
Ik denk dat Dr Hill de Citroenolie in een glas warm water op nuchtere maag is vergeten, dus dat voeg ik zelf toe. Perfect voor het reinigen van je lever (Reduce Toxic Load) en tast je tandglazuur niet aan. Citroenolie wordt namelijk uit de schil geperst en niet van het vruchtvlees. Daarnaast doe ik daarna ook altijd een oilpulling met cocosnootolie en 2 druppels On Guard olie, met o.a. kaneel en kruidnagel een perfecte olie voor een gezonde mond. Daarom is er ook een tandpasta van!

Uiteraard is dit aan te passen naar de behoefte van het moment. Als je verdrietig bent, vind je het misschien fijn om Console als parfum te gebruiken. Als je je slap voelt, wil je misschien een DDR Prime softgel er ’s ochtends bij nemen of de olie onder je voeten doen, als je iets spannends moet doen, is Brave wellicht fijn voor op je polsen en als je yoga gaat doen, wil je misschien je Yoga Collection meenemen. Een olie die ik vaak gebruik ’s middags is de Motivate. Citrus-oliën die je stemming positief beïnvloeden met een scheutje Pepermunt die verkwikking en energie geeft. Zalig!

Suppletie

Met de achteruitgang van de kwaliteit van ons voedsel is suppletie geen luxe, maar noodzaak. Zo was deze maand in het nieuws dat zelfs biologische voeding meer gifstoffen bevat dan men ons wil laten geloven. doTERRA ziet Lifelong Vitality eigenlijk als haar belangrijkste product. Als ik de potten aan een orthomoleculair arts laat zien, is deze altijd enorm onder de indruk van zowel dat alle stoffen erin zitten, als de hoeveelheid ervan. Daarnaast heeft doTERRA ook gezorgd voor goede opneembaarheid. Er is heel veel kwaliteitsverschil in supplementen, net als in essentiële oliën. Als je geen goede kwaliteit neemt, kun je het beter helemaal niet nemen. Bij supplementen van de drogist, stel ik mij veel vragen en dat zou jij ook moeten doen. Zoals vaak geeft de prijs een goede indicatie. doTERRA is dusdanig overtuigd van dit product dat ze zelfs een 30-daagse garantie erop geven. Niet goed, geld terug, zonder vragen!
PB Assist is de pre- en probiotica van doTERRA. Met de unieke dubbelwandige capsule wordt er extra veel zorg aan besteed dat de probiotica ook echt in je darmen terecht komen.
We krijgen ook vaak te weinig enzymen binnen. TerraZyme enzymen helpen bij een goede vertering, zetten voedingsstoffen om in energie en ondersteunen bij de vertering van proteïnen, vetten, suikers, complexe koolhydraten en vezels.

Essentiële oliën

De essentiële oliën kun je intuïtief kiezen of kijken waar je op dat moment behoefte aan hebt. Balance is een zeer geliefde olie die veel mensen gebruiken om de emoties door de dag heen beter te kunnen verwerken. Daarnaast helpt deze olie bij het aarden en dat kunnen de meesten ook goed gebruiken. Frankincense, ook wel Boswellia genoemd, is een olie die ik dagelijks onder de tong doe en preventief gebruik. De Deep Blue rub zit ook in mijn vaste schema. Deze smeer ik op mijn schouders en nek na het douchen om de boel soepel te houden en mijn geest te activeren. Wat ik in de verstuiver doe, hangt erg af waar ik behoefte aan heb. Dat kan Motivate zijn, Grapefruit met 2 druppels Pepermunt, de Anchor olie uit de Yoga Collection, Peace en Forgive gaan er ook vaak in en ’s winters ben ik dol op de Holiday Joy.

In de diffuser in mijn slaapkamer gebruik ik meestal de volgende oliën: Lavendel, Serenity, Air, Vetiver, Roman Chamomile, Ylang Ylang, Bergamot en Cedarwood waar ik per keer een combinatie van maak en dan doe ik nog 2 druppels Lavendel of Tangerine op mijn polsen. En zo beland ik heerlijk snel in dromenland.

Ik gebruik de producten van doTERRA nu vier jaar en ben in die tijd 2 dagen niet lekker geweest. Geloof ik dat dat met mijn doTERRA lifestyle te maken heeft? Absoluut. Mijn longen waren altijd mijn zwakke plek en ik kon vroeger 1 of 2 maanden een vreselijk zware hoest hebben ’s winters gepaard gaand met veel snot. Ik heb dat niet meer gehad sinds ik de producten van doTERRA gebruik. De producten zijn 100% zuiver en dus zeer geconcentreerd, daarom heb je er maar 1-3 druppels per keer van nodig. De zuiverheid is zo heerlijk dat ik niet alleen mijn fysieke gezondheid ermee ondersteun, maar dat ik me er ook veel lekkerder door voel. Ik voel me gehuld in de liefde van moeder natuur. Bovendien is het ochtend- en avondritueel een momentje van liefde geven aan mijzelf dat ik erg ben gaan waarderen. Ja, het kost* wat, uiteraard. En dat vind ik het totaal waard, helemaal wetende wat een geweldig werk doTERRA doet over de hele wereld in het beëindigen van de armoede en bekrachtigen van kleine zelfstandigen en waardigheid terug brengen in het leven waar die ver te zoeken was. Als zelfstandige 3 of 4 weken per jaar met de griep in bed liggen, kost ook heel veel geld. Echt serieus ziek worden nog veel meer, en niet alleen geld. Ik voel dat deze producten op heel veel niveaus doorwerken en goed doen en dat gun ik mijzelf volledig! Jij ook?

* Je kunt deze producten in webshops kopen, maar je kunt ook zelf een kortingsaccount nemen bij doTERRA. Dan heb je een korting van 25%. Wil je hier meer over weten? Stuur ons een mailtje of bel even!


SubscriptDeze producten zijn niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of ziekte te voorkomen. Als je ziek bent, dien je te allen tijde een (natuurkundig) arts te raadplegen.