Liefde voor de huid

icon insticon piicon twicon fb

Aanmelden nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi
 0652 307 365

Search our Site

Liefde voor de huid

 

Met onze huid ontmoeten we de buitenwereld. Een stralende huid is de wens van iedereen! Maar helaas is dat niet altijd de realiteit. Soms lijdt onze huid onder het weer, zoals kou en zon of onder hormonale schommelingen in de verschillende leeftijdsfasen. De natuur heeft veel etherische oliën gegeven die helpen om de huid weer in balans te brengen.

De volgende etherische oliën zijn geschikt om te gebruiken voor huidverzorging, hoewel deze lijst niet compleet is en er meer essentiële oliën zijn waar je huid heel blij van wordt!

Floweroils blog15Jasmijn Touch olie
De exotische, zoet bloemige geur van Jasmijn is goed voor vrijwel elke huid. Jasmijn essentiële olie balanceert een vettige, maar ook een droge huid en ondersteunt een gevoelige alsook een geïrriteerde huid. Het aroma stimuleert een gevoel van vertrouwen, energie, euforie en optimisme en helpt angst, apathie, gevoelens van depressie, onverschilligheid en lusteloosheid te overwinnen. Lees meer.

Roos Touch olie
De rijke, diep bloemige en honingachtige geur van Rosa Damascena is een olie die huidveroudering tegen kan gaan. Deze exclusieve olie kan lelijke plekken op de huid helpen herstellen en wordt daarom in veel luxe huidverzorgingsproducten verwerkt. Roos essentiële olie kan voor vrijwel alle huidtoepassingen worden gebruikt. De hoge frequentie van Roos brengt een grauwe huid weer tot leven. Het aroma van Rosa Damascena werkt als een afrodisiacum en stimuleert een algemeen gevoel van welzijn. Lees meer.

Lavendel
Deze olie die het begin was van de wetenschap van aromatherapie, door de brand in het laboratorium van Dr René Maurice Gattefossé. Van oudsher staat Lavendel essentiële olie bekend als een universele olie die het lichaam in evenwicht breng en harmoniseert. De olie kan worden toegepast voor een breed scala aan huidonregelmatigheden, kalmeert, werkt balancerend op een droge huid (ook lippen), verouderingsverschijnselen tegen te gaan en nog talloze andere toepassingen waaronder ook het haar. Het aroma van Lavendel bevordert liefde, bewustzijn, tevredenheid en draagt bij aan een algemeen gevoel van welbehagen. Lees meer.

Geranium
Het zoete, roosachtige aroma van Geranium is populair. De toepassingen voor de huid van deze olie zijn ondermeer voor het verzachten van een gevoelige huid alsook voor een droge, vette en ouder wordende huid en houdt deze soepel. De olie kan een blosje brengen op een bleke huid. Deze olie wordt ook vaak gebruikt voor het verzorgen van de huid van de borsten Het aroma helpt nerveuze spanning verminderen, balanceert emoties, brengt evenwicht in de geest en bevordert een gevoel van tevredenheid, welzijn en hoop. Lees meer.

Neroli (Oranjebloesem)
Een prachtig bouquet van delicate, zoete bloemen van de oranjebloesem uit Egypte. Een fijne olie voor de rijpere en gevoelige huid. Ook de aangetaste huid neemt Neroli graag voor haar rekening. Het aroma werkt kalmerend voor lichaam en geest en geeft hoop in uitzichtloze situaties. Het bevordert zelfvertrouwen, moed, vreugde, vrede en sensualiteit. Kan goed gecombineerd worden met andere bloemen essentiële oliën. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 6 jaar. Lees meer.

Roomse Kamille
Familie van het madeliefje. De geur van deze olie is zoetig, fruit-kruidachtig. Kamille staat bekend om zijn kalmerende en ontspannende werking. Deze olie is een goede optie voor een droge huid en om een onrustige huid te harmoniseren. Het is een olie die veel voor kinderen wordt toegepast vanwege de kalmerende werking. Neroli werkt op celniveau om nieuwe celgroei te stimuleren en oude huidcellen af te stoten. Het aroma kan helpen om angst, prikkelbaarheid en zenuwachtigheid verminderen alsook om de geest te kalmeren en te verhelderen. Lees meer.

Ylang Ylang
Het tropische, bloemige, zoetige en intense aroma van Ylang Ylang is uniek en werkt als als afrodisiacum en kan daarmee relaties verbeteren. Deze bloemen worden daarom vaak op het bed van pasgetrouwde koppels gelegd. Ylang Ylang heeft een harmoniserende, rustgevende en versterkende werking. 1 of 2 druppels in de conditioner bevordert dik, glanzend en schitterend haar. Voor de huid werkt Ylang Ylang harmoniserend. Deze olie wordt niet aangeraden voor kinderen jonger dan 6 jaar. De geur heeft een kalmerende en ontspannende werking en kan helpen om woede te verminderen. Meer info.

HDClearFoamingFaceWash blog
Tienerhuid
De HD Clear roller (en facial wash en andere producten van deze lijn) helpen om de onrustige (tiener)huid te kalmeren. Met o.a. Tea Tree, Geranium en Eucalyptus helpt deze olie ook bij een vette huid.
Tea Tree alleen is een zeer geschikte olie voor huidzaken in de breedste zin van het woord, maar de HD Clear blend voegt meerdere etherische oliën samen waardoor het lichaam meer stoffen tot zijn beschikking heeft om mee te werken, dus dat heeft voordelen over een enkelvoudige olie. Meer info.

Gebruik
Voeg 1 druppel toe aan een natuurlijke huidverzorging/gezichtscrème. Voeg een druppel toe aan een paar druppels Gefractioneerde Cocosnootolie voor de verzorging van gezicht en lichaam. 

Houd de reactie van je huid altijd in de gaten. Voor sommige etherische oliën zoals Ylang Ylang en Geranium kan na verloop van tijd huidgevoeligheid optreden. Stop dan even met het gebruik van de betreffende olie.* Wij kunnen hier geen (volledige) informatie verstrekken over de/alle toepassingen van dit supplement. In overeenstemming met de wetgeving houden we die informatie gescheiden van de promotie van onze producten. Voor vragen kun je ons tijdens kantooruren bellen op 0652 307 365.


Subscript

bottom profile

Liesbeth Bakker

De enige weg is terug naar onszelf en terug naar de natuur.
Follow me on Facebook