Patchouli

icon insticon piicon twicon fb

Aanmelden nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi
 0652 307 365

Search our Site

7 gebruikstips voor Patchouli 

Heb jij dat ook wel eens, dat je denkt: Jee, zet mij terug naar de jaren 80. Of 60. Niet dat alles toen ideaal was, maar in mijn herinnering een stuk zorgelozer dan nu. Patchouli is een van de geuren waar ik de meeste opmerkingen over krijg, meestal van mannen van mijn leeftijd of ouder. Tot mijn verrassing herkennen ze de geur. Waarschijnlijk tijdreizen ze dan ook even 55 jaar terug in de tijd, want dat is de kracht die geuren hebben. Denk maar aan de geur in het huis van je oma...

Patchouli is wat we noemen een echte grondtoon. Dat wil zeggen dat als je deze mengt met andere etherische oliën, dat deze de zware toon in het geurboeket is. De geur is aarde-achtig en aardend, rijk, houtachtig met een licht zoete tint. Omdat doTERRA’s essentiële oliën 100% puur zijn, kan de geur verschillen per oogst. Soms is het aroma wat bloemiger, soms wat meer aards.

Er is niets leuker dan te lezen hoe etherische oliën eeuwen geleden werden gebruikt. Voor Patchouli geldt dat de olie werd gebruikt als tegengif van slangen- en insectenbeten!

Patchoelie newzDeze olie kan aromatisch, inwendig en op de huid worden toegepast.

7 gebruiktstips
- deodorant is al heel lang een dingetje. Ik ben al snel toen ik de oliën in huis had, ze gaan gebruiken als deodorant. In je oksels zitten veel lymfeklieren, dus daar wil je iets gezonds smeren dat je lichaam in gaat! Intuïtief koos ik Patchouli - waar ik later over las dat deze deodoranteigenschappen bezit :) - en deed er dan 2 druppels van een citrus bij zoals Bergamot om de geur wat op te frissen, verdund met een kneepje gefractioneerde cocosnootolie.
- een druppel in je gezichtsverzorging helpt rimpels voorkomen
- als je ’s avonds buiten zit of een actief buitenleven leidt, houdt Patchouli muggen op afstand.
- vanwege de samentrekkende werking kun je deze olie toepassen om een slappe huid weer steviger te maken
- in een verstuiver kun je heerlijke combinaties maken met Bergamot, Ylang Ylang, Lavendel, Geranium, Scharlei, Roos, Frankincense en Sandelhout bijvoorbeeld
- kalmeert de (hoofd)huid
- een druppel onder je tong verfrist de adem

Emotioneel gezien is Patchouli de olie van lichamelijkheid. Hij helpt je om van je lichaam te houden en de sterk aardende geur helpt je om goed aanwezig te zijn in je lijf. Daarom is het ook een olie die goed kan worden gebruikt bij je yoga-beoefening. Hij smelt overtuigingen als dat het lichaam vies is of niet goddelijk. Ben je iemand die makkelijk spiritueel ‘zweeft' of de pijnen van het lichaam en aardse leven niet wil voelen, dan helpt Patchouli je om te stabiliseren. Ten diepste helpt deze olie je om je vredig te voelen terwijl je in je lichaam aanwezig bent.

Patchouli is erkend als een supplement, dus deze olie kan ook worden ingenomen. Doe bijvoorbeeld een druppel op een theelepel honing of in een glas water of rijstemelk. De geur is overheersend en moet dus spaarzaam worden gebruikt als je deze gaat mengen met andere essentiële oliën. Patchouli heeft een versterkende, ontspannende en kalmerende werking.

Wil je nog meer weten over Patchouli, bel ons dan even.
Subscript

bottom profile

Liesbeth Bakker

De enige weg is terug naar onszelf en terug naar de natuur.
Follow me on Facebook