12 Pepermunt Gebruikstips

icon insticon piicon twicon fb

Aanmelden nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi
 0652 307 365

Search our Site

12 Pepermunt essentiële olie Gebruikstips

Pepermunt essentiële olie* behoort tot de bestsellers in etherische oliën. De geur is fris, verkwikkend, uiteraard muntachtig en kan als scherp worden ervaren. Als je de olie op je huid hebt gedaan, gaat de scherpe kant er echter gauw vanaf. In een verstuiver is Pepermunt met talloze andere etherische oliën goed te combineren om heerlijke combinaties te maken. Pepermuntolie is voor zoveel te gebruiken en voor veel mensen heel geschikt voor het komende seizoen nu de r weer in de maand zit!

1) Pepermuntolie heeft een verkwikkend effect, dus als je even een oppepper nodig hebt, focus of concentratie, is Pepermunt heerlijk om in je diffuser te doen, in de auto op de autoverstuiver te druppelen of simpelweg een druppel in je hand, handen even tegen elkaar wrijven en met je ogen dicht inhaleren. Menthol en ogen gaan niet zo goed samen namelijk.
2) Muizen, mieren en luizen hebben een hekel aan Pepermunt. Leg een watje met een druppel bij de deur om muizen buiten te houden. Doe 20 druppels in een sprayfles met 100 ml. water en spuit op de bomen/planten (herhaal 3 dagen en spuit de bladeren dan af met water) om het blad weer luisvrij te krijgen.
3) Voor wie niet goed tegen lange autoritten of een andere manier van reizen kan, is Pepermunt een goede olie om op de buik te smeren (2 druppels) om verlichting te ervaren.
4) Als je neus dicht zit en je moeite hebt met ademhalen, helpt het inhaleren van Pepermunt voor open luchtwegen en gemakkelijke ademhaling. Dat effect heb je op een subtielere manier als je voordat je de douche aanzet 1 of 2 druppels Pepermuntolie op de douchevloer laat vallen. Een heerlijk fris aromabad!
5) Pepermunt is een fijne olie om de mond te verfrissen. Daarvoor kun je 1 druppel onder of op de tong doen. Als je zelf tandpasta maakt met bakingsoda, is het ook lekker om daar bijvoorbeeld Pepermunt door te doen voor een frisse smaak en de antibacteriële werking.
6) Uiteraard is de 100% zuivere Pepermunt essentiële olie ook als smaakmaker te gebruiken. Een dierbare vriendin van mij doet een druppel op een stukje zeer pure chocolade, maar ook in toetjes, drankjes, shakes of een cocktail kan Pepermuntolie een smaakaccent geven. Let wel op de juiste dosering! Vanwege de hoge concentratie beter later meer toevoegen dan dat je er meteen teveel druppels in doet.
7) Wist je dat Pepermunt essentiële olie een antioxidant is?
8) Als je last hebt van je buik na een zware maaltijd of iets verkeerds hebt gegeten, kunnen 2 druppels Pepermuntolie op de maag en buik ondersteunen bij een gezond werkend spijsverteringsstelsel en verlichting bieden. Je kunt ook 1 of 2 druppels in een glas water doen en opdrinken.
9) Tijdens hete zomerdagen of op andere dagen dat het zweet je uitslaat, wil je Pepermuntolie altijd bij je hebben! Doe 2 druppels in je handen en wrijf deze uit in nek, schouders en over je rug naar je buik. Het voelt meteen 5 graden koeler!
10) Heb je tijdelijke gevoelens van pijnlijke spanning in je hoofd, dan kun je 2 druppels Pepermuntolie in je hoofdhuid inmasseren en op je slapen aanbrengen om deze gevoelens te verzachten. Ik doe vaak ook een druppel in mijn conditioner, omdat dat zo’n lekker fris en tintelend gevoel geeft op je hoofdhuid!
11) Pepermuntolie helpt om je uithoudingsvermogen te verlengen. Adem deze olie 3 tot 5 keer diep in voordat je aan de (sport)inspanning begint. Neem desnoods een zakdoek of washandje mee met een paar druppels Pepermuntolie erop om de geur tijdens de inspanning nog een paar keer te inhaleren.
12) Ik vind het persoonlijk heerlijk om de dag met Pepermunt (of een blend waar Pepermunt in zit) te beginnen om mijn systeem wat te helpen om versneld wakker te worden. Daarvoor neem ik een druppel die ik op de slapen smeer en boven mijn neus en doe ik wat Deep Blue rub in mijn nek. En voilà, ik ben er!

Pepermuntolie heeft de kracht om je door een gevoel heen te trekken en geeft je tijdelijk het gevoel dat je door het leven glijdt. Het kan daarom verleidelijk zijn om deze olie heel vaak te gebruiken. Uiteraard is het belangrijk om de problematiek te onderzoeken en te verwerken in plaats van ervoor te vluchten, maar het kan mensen zeker helpen om even wat lucht te krijgen. Pepermunt kan mensen helpen om de kracht te vinden om hun emotionele realiteit onder ogen te zien. Pepermunt brengt vreugde en levendigheid en verkwikt en sterkt lichaam, geest en ziel.

Fysiek gezien ondersteunt Pepermunt het spijsverteringsstelsel, het ademhalingsstelsel, het bottenstelsel, spieren en huid.

Let op dat je nooit met je handen waar Pepermunt essentiële olie aan zit in je ogen wrijft. Dat is geen fijn gevoel. Mocht het toch per ongeluk gebeuren, wrijf de olie er dan met een druppel basisolie (cocosolie, amandelolie, olijfolie) op een doekje voorzichtig uit, van de buitenkant van je oog naar je neus toe.

Lees hier meer over het toepassen van essentiële oliën.


Subscript

bottom profile

Liesbeth Bakker

De enige weg is terug naar onszelf en terug naar de natuur.
Follow me on Facebook