Thuiswerken

icon insticon piicon twicon fb

Aanmelden nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi
 0652 307 365

Search our Site

Thuiswerken tips

Thuiswerken kan de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Normaliter vertrek je ’s ochtends, ’s avonds of alles er tussen in naar je werk. Daarmee krijg je al wat beweging. Je hebt sociale contacten, misschien al wel in het openbaar vervoer en als je aankomt met je collega’s, gasten, cliënten, leveranciers. Aan het einde van de werkdag ga je weer naar huis en ben je terug in je eigen omgeving, eventueel met partner en gezin.
Als je nu plotseling vanuit huis werkt, kan dat nogal een impact hebben. Je partner werkt misschien ook thuis en de kans bestaat dat je je kinderen ook nog homeschooling moet geven. Hmm! Hoe houd je je hoofd koel, je hart warm en haal je met de uitdagende omstandigheden toch nog het beste uit jezelf?

Teveel zitten
Probleem Als je niet gewend bent om zoveel te zitten, kunnen je spieren en gewrichten stram en pijnlijk worden. Denk bijvoorbeeld aan de onderrug en de schouders en nek.
Oplossing Een goede, ergonomische stoel begint het mee. Beweeg met regelmaat. Haal een kop thee, doe wat enkelrotaties, doe wat stoelyoga en ga in de lunch of na het werk even een half uur wandelen, uiteraard zonder mondkapje als je buiten bent. Deep Blue Rub is een heel fijne, goed opneembare creme die een dieptewerking geeft op de spieren. Er zitten ook wat verkwikkende etherische oliën in, dus je geeft krijgt meteen een oppepper! Omdat het een creme is, werkt hij langer op de plek waar je ‘m opbrengt ten opzichte van een etherische olie. Is er zwaarder geschut nodig? Breng dan de Deep Blue olie eerst aan en smeer vervolgens de Rub er over heen. Een alternatief is om over de Rub 2 druppels Frankincense olie aan te brengen. Frankincense zorgt ook dat de olie eronder nog beter werkt. Blijf lekker soepel!

Concentratie
Probleem Afleiding die je niet gewend bent. Kinderen die om aandacht vragen, huisdieren die over je toetsenbord lopen, mensen van ‘goede doelen' aan de deur… Hoe kun je in hemelsnaam die Zoommeeting een beetje professioneel volbengen?
Oplossing Misschien ligt jouw oplossing in het eerst zorgen dat je kinderen zich kunnen concentreren. Doe een beetje Thinker op hun slapen en polsen, of Calmer onder hun voeten of op hun hart. Voor jouw eigen focus kun je de InTune blend aanbrengen op slapen en polsen. Deze blend met ondermeer Patchouli, Frankincense, Limoen en Roomse Kamille helpt je te kalmeren en te aarden. Het verbetert het concentratievermogen en brengt balans in de hersenen. Een aantal van deze oliën kunnen zelfs de bloed-hersenbarrière passeren om daar hun magische werk te doen!

Gezond immuunsysteem
Probleem Het is winter en dan heeft het immuunsysteem altijd wat extra aandacht nodig.
Oplossing De productlijn van On Guard helpt bij een gezond werkend immuunsysteem. De essentiële olie kun je bijvoorbeeld onder je voeten smeren, in de diffuser doen, een druppel in je hand doen, wrijven en inhaleren. De On Guard+ softgels zijn praktisch en effectief voor inwendig gebruik, net als de beadlets en de keelpastilles. De Purifying Mist is een handige spray om je handen en oppervlakten te zuiveren, ook onderweg. Doe er een in de rugzakken van je kinderen nu ze weer naar school gaan en ze kunnen veilig en goed hun handen reinigen op school. De On Guard Cleaner Concentrate zuivert oppervlakten uitermate grondig. (Ook heel fijn voor kwetsbare koekenpannen ;)) Nu de samenstelling van Paradontax is gewijzigd, ben je misschien ook op zoek naar een nieuwe tandpasta. Probeer zeker de On Guard Whitening tandpasta plus eventueel het On Guard mondwater voor schone, mooie en frisse mondhygiëne. Al deze producten bevatten de On Guard blend die bestaat uit Wild Orange, Kruidnagel, Kaneel, Eucalyptus en Rozemarijn en dragen bij aan een gezond werkend immuunsysteem!

Luchtreiniging
Probleem Volgens het RIVM vinden de meeste besmettingen thuis plaats. Het blijft dus belangrijk om additioneel een goede persoonlijke hygiëne te hanteren, te ventileren en de lucht te reinigen.
Oplossing Zorg altijd voor een zekere luchtcirculatie in huis, door roosters in ramen of door een raam op een kiertje te zetten. De Boneco luchtreinigers zijn van Zwitserse precisie. Met zowel HEPA-filters als ook ionisatie, is dit een ideale luchtzuiveringsapparaat voor een strakke prijs. In China is ook succesvol gebruik gemaakt van ionisatie bij de bestrijding van het virus. Negatieve ionen komen voor in de bergen en bij watervallen en dragen positief bij aan onze gezondheid.
Een andere optie is een verstuiver te gebruiken die je vult met water en een paar druppels etherische oliën. Zo ervaar je tegelijkertijd de voordelen van aromatherapie! Goede oliën om te gebruiken zijn de Air blend, On Guard blend, Eucalyptus, Pepermunt, Tea Tree, Tijm, Citroen en Limoen of een combinatie.

De sfeer in huis
Probleem We horen er steeds meer over: de mentale en geestelijke effecten van de lockdown en nu ook avondklok. Er wordt ons veel ontzegt. De sportscholen zijn dicht, bij vrienden op bezoek, een avondje uit, er worden geen live workshops en trainingen gegeven, yoga is online en even lekker shoppen ter compensatie is er ook niet bij. We worden allemaal meer dan ooit geconfronteerd met onszelf. Hoe verliezen we onszelf niet en houden we de stemming licht en vrolijk?
Oplossing Ten eerste is het belangrijk om je bewust te zijn van wat er van binnen gebeurt. Wees waakzaam over je gedachten, omdat deze voor een groot deel bepalen hoe je je voelt. Blijf in het nu. Niemand weet hoe de toekomst eruit ziet en daar zijn we zelf bij. Heb vertrouwen in het grotere Plan en doe wat jij voelt dat jouw taak is. Soms moet je daarvoor moedig zijn. Heb je sombere buien? Valt het je soms op dat je heel gespannen zit of ligt? Linalool en monoterpenen zijn twee stoffen die ons helpen ons goed te voelen. Denk daarbij aan Lavendel en essentiële oliën van citrussen zoals Wild Orange, Lemon, Limoen, Citrus Bliss en Cheer. Zit je veel in je hoofd en heb je veel angstige gevoelens? Kies dan een olie uit van een boom. Deze helpen je weer te gronden. Doe een druppel Copaiba onder je tong. Maar ook de Air blend kun je verdund op je borst aanbrengen, de Balance in je nek of de Serenity blend in je diffuser, op je polsen of in een hanger en het aroma een paar keer diep opsnuiven.

Veel van deze producten zijn in de WINTERSALE, dus kijk gauw hier!

Van een onaangename situatie kunnen we het beste maken. Uiteindelijk zijn het niet de omstandigheden die bepalen hoe we ons voelen, maar hoe we ermee om gaan. Als je je ontspannen, tevreden en dankbaar voelt, is dat ook heel goed voor je weerstand! Zorg goed voor jezelf.

Haard 690x460 2


Subscript

bottom profile

Liesbeth Bakker

De enige weg is terug naar onszelf en terug naar de natuur.
Follow me on Facebook