Weerstand

icon insticon piicon twicon fb

Aanmelden nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi
 0652 307 365

Search our Site

Weerstand

10 tips om je weerstand te boosten!

Mondjesmaat krijgen we wat meer leefruimte van het kabinet, maar de boodschap is duidelijk: corona kan zo weer toeslaan. Er wordt gespeculeerd over een tweede golf in het najaar. Maar helaas geen woord over zorgen voor je immuunsysteem. Ons lichaam is zó intelligent, net als ons immuunsysteem. Laten we het laten doen waar het het beste in is. En zorgen voor onze weerstand is niet iets van nu alleen. Een goede weerstand is altijd belangrijk. Hier 10 tips voor een gezonde immuunfunctie!

1. Zorg dat je voldoende rust krijgt.
Stress is de grootste ziekmaker. Nu je tijd wint met niet naar je werk hoeven te rijden, pak eens een extra uurtje, of misschien wel twee, slaap. Het beste aan de voorkant. De uurtjes voor middernacht tellen dubbel is een grootmoeders wijsheid. In je slaap verwerk je heel veel. De overlopende emmer wordt wat geleegd. Het is iedere nacht een kleine reset. Je geest verwerkt. Een heel persoonlijke ervaring van mij van de afgelopen weken. Ik droomde over een van onze ministers... (tja, de geest pakt waar ie mee wordt gevoed en verder zie ik bijna niemand ;)). Deze man en ik gaven elkaar een knuffel. In mijn slaap was ik a) in shock en b) me bewust van het ontspannende effect hiervan. Ik had immers wekenlang geen fysiek contact met iemand gehad. Mijn hele systeem liet los. Ik voelde mijn hele lichaam ontspannen. Zó slim zijn geest en lichaam! Deze droom had een enorm helend effect op mij. Gun je lichaam en geest de tijd om zaken te verwerken, zeker nu we in zo’n bizarre tijd leven en je misschien wel heftige dingen meemaakt zelf of met mensen om je heen.

2. Eet gezond. Veel groente en fruit, veel (gezuiverd!) water en kruidenthee
Ons lichaam is spectaculair, maar het heeft wel de juiste brandstof nodig. Een Maserati rijdt ook niet op azijn. Dat begint met veel groente en fruit en natuurlijk het liefst biologisch. Omdat corona op de longen slaat, zo min mogelijk zuivel, omdat dat de slijmproductie aanzet. Vlees is heel moeilijk verteerbaar voor ons lichaam en de productie is een superzware belasting voor de planeet, dus een mooi moment om mee te stoppen. Er zijn inmiddels zoveel vleesvervangers, probeer eens een spinazieburger, iets van Beyond Meat of de Vegetarische Slager. Je zult verrast zijn! Veel suiker, alcohol en koffie helpt je lichaam ook niet optimaal te functioneren... In ons kraanwater zitten helaas nog resten van medicijnen zoals antibiotica en de pil, zware metalen, pesticiden, ed. Het is dus mega belangrijk om je kraanwater te zuiveren. Ik kook ook in gezuiverd water en maak er ook mijn thee mee. Heerlijk!

3. Gebruik supplementen.
‘Toevallig' heeft doTERRA een van de beste: Lifelong Vitality Zoals met veel dingen, geeft de prijs meestal de kwaliteit van het supplement aan. Een goedkope van de drogist kun je beter niet nemen. Daarin zitten zoveel synthetische stoffen, die meer kwaad dan goed doen. Solgar en Orthica zijn betrouwbare merken in de wereld van voedingssupplementen. Ikzelf ben overgestapt op de Lifelong Vitality supplementen (LLV). Dit is een zeer volledig product met goede (dagelijkse) hoeveelheden van de organische ingrediënten, de ingrediënten zijn goed opneembaar voor het lichaam dankzij glycoproteïne (want als je het allemaal uitplast omdat het lichaam er niks mee kan, gaat je geld het riool in). Voor de liefhebbers is er ook een Vegan versie van LLV. Bovendien geeft doTERRA een 30-daagse garantie op het product, dus niet goed, geld terug!

4. Beweeg, sport, wandel
Met de sportscholen die nog tot 1 september dicht blijven, moeten we op een andere manier onze beweging vinden. Ik Disq in mijn woonkamer, 10 minuten per dag. Met de Disqs die voor weerstand zorgen en een 10 minuten online training, sport ik 10 minuutjes per dag met iedere keer een ander programma. Ik heb ook een nieuwe liefde gevonden nu ik wandel om een uur of 19 en altijd de reetjes zie die dan uit het bos komen om te eten. Dat opent mijn hart! Zorg dat je in beweging blijft.

5. Doe dingen waar je blij van wordt.
Lach. Vertroetel jezelf. Wat is jouw ritueel waarmee je jezelf je dagelijkse dosis liefde geeft? Mijne ontstond toen ik -op 3 weken na- 5 jaar geleden een hele doos etherische oliën door een koerier werden afgeleverd die ik in mijn webshop ging verkopen. Maar ik moest ze natuurlijk wel zelf proberen, zodat ik vragen van klanten kon beantwoorden. Zo sloop mijn liefde voor essentiële oliën mijn leven in… Mijn ritueel start ’s ochtends met het douchen, wat ik ook heerlijk vind. Twee druppels pepermunt, rozemarijn of wild orange op de douchevloer helpt me aangenaam wakker te worden. Na het douchen gebruik ik zo’n 6 oliën. Eentje om een parfum te vervangen, iets om een gezonde immuunfunctie mee te ondersteunen, iets om mijn stemming te verhogen, iets om te ontspannen en Deep Blue op mijn schouders en nek, om de boel een beetje soepel te houden. Overdag een lekker olietje in de verstuiver om de lucht te zuiveren en mijn luchtwegen. En ’s avonds voor het slapen gaan heb ik een soortgelijk ritueel waar ik heel blij van word. Dan komen de kalmerende en rustgevende oliën uit de tas, doe ik de Air vaak op mijn borst/hals om een gezond ademhalingssysteem te supporten en nog iets als een versterkende olie of eentje met een antioxidant werking om mijn gezondheid te ondersteunen. Soms draai ik me ’s nachts om en komen die geuren onder het dekbed vandaan en raak ik zo ongeveer in extase van zaligheid :)! Zo vertroetel ik niet alleen mijzelf, want ik ben erg op geur ingesteld, maar support ik meteen mijn lichaam en geest. En zelfs in het bos krijg ik complimenten van mede-wandelaars dat ik zo lekker ruik!

6. Mediteer dagelijks minimaal 15 minuten.
Geen tijd? Dan 30 minuten. Nee, dat is geen schrijffout. Als je denkt dat je zo druk bent dat je geen tijd hebt om te mediteren, dan is het belangrijk dat je er tijd voor vrij maakt om je lichaam de diepe rust te geven om dat te compenseren. TIP: 21 Day Abundance Meditation Challenge van Deepak Chopra! Ik heb deze net afgerond en ik vond het zalig! Zo’n 25 jaar geleden organiseerde ik zijn workshops in Nederland en dit bracht me terug naar die tijd. Heerlijk om die universele waarheden te horen en door zijn fijne stem begeleid te worden in een meditatie iedere ochtend. Aanrader! Je kunt de app downloaden in de App store. Uiteraard is jouw eigen meditatie ook prima. Davidji leert mensen die het nog nooit eerder hebben gedaan op een heel toegankelijke manier mediteren. The world would be a better place als meer mensen leerden mediteren en met zichzelf zijn.
Yoga Shala
7. Yoga is zo geweldig voor je lichaam!
En dat kan nu online! Ik doe nog maar sinds september yoga, maar jeetje, wat mis ik het! Het voordeel in deze tijd is dat je online heel veel sporttraining en yoga gratis kunt volgen! Heart to Heart biedt bijvoorbeeld heel veel online yogalessen aan, maar in Amerika weten ze natuurlijk ook van wanten met yoga. Hatha en Yin yoga zijn bijvoorbeeld goed om mee te starten en niet al te complex en veeleisend.

8. Frisse lucht, natuur en zon!
Er gaat niets boven de natuur en de lucht is schoner dan dat ‘ie in lange tijd is geweest! Geniet er van en adem eens lekker diep in! Vitamine D is heel belangrijk voor ons, dus pak lekker wat zon en houdt wel wat natuurlijke bescherming bij de hand. Waai uit op het strand of laat je voeden door de bomen in het bos. Verbind je met de natuur. Je bent er onlosmakelijk mee verbonden.

9. Vervang toxische persoonlijke verzorgings- en huishoudelijke producten.
Ontdek hoe verrassend essentiële oliën hiervoor zijn! O boy, waar te beginnen! We hebben zoveel giftige stoffen in ons huis! Van chloor tot luchtverfrissers, van Ajax tot Persil, van Chanel tot Dettol en van Andrelon tot Aquafresh. In het kort: alles wat bij een multinational vandaan komt, zit vol met synthetische stoffen die jouw lichaam ondermijnen. Maak er een gewoonte van om als iets op is, een natuurlijke vervanging te zoeken. Vervang Persil met Ecover. Vervang Ambi-Pur voor een diffuser met een zuivere essentiële olie. Het is niet voor niks dat die multinationals plotseling ook roepen dat er essentiële oliën in hun shampoos enzo zitten ;) dōTERRA is onto something extremely good!

10. Leef bewust en authentiek
Wees je bewust van je gedachten, gevoelens en gedrag. Ben je authentieke zelf en neem van daar uit beslissingen. Neem je waarden en normen eens onder de loep. Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden, want wat je geeft, komt terug bij jezelf. Wees eerlijk, betrouwbaar, open, integer, maak geen loze beloftes en kom je afspraken na. Je zult merken dat je energie op deze manier sterk is en niet wegsijpelt. Bovendien zul je trots worden op jezelf en dat is een heel fijn gevoel!

Afsluiting
Een vaccin gaat niet het antwoord zijn op C19. Farmaceutische bedrijven zijn niet aansprakelijk voor de gevolgen van vaccins. En wist je dat ze geen onderzoek hoeven te doen naar het effect van de vaccins die ze ontwikkelen?!? Wat doen zware metalen als kwik en aluminium in een vaccin? Wat doet DNA van een foetus in een vaccin? En antivries!? Waarom keert de Amerikaanse staat biljoenen aan schadevergoedingen uit? Maar 19% van de mensen die een griepprik neemt, krijgt inderdaad niet de griep. Is dat de moeite om Russische roulette met je lichaam te spelen? Robert Kennedy is een voorvechter van veilige vaccins en dit is een heel interessant interview met hem. Luister ook zeker naar wat hij rond 1u40m zegt over 5G... Blijf zelf nadenken alsjeblieft. #followthemoney

Liefs en blijf gezond!

LEES HIER hoe je de gezondheid van je luchtwegsysteem kunt ondersteunen.


Subscript

bottom profile

Liesbeth Bakker

De enige weg is terug naar onszelf en terug naar de natuur.
Follow me on Facebook