10 Gebruikerstips van Tea Tree

icon insticon piicon twicon fb

Aanmelden nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi
 0652 307 365

Search our Site

10 Gebruikerstips van Tea Tree


Tea Tree - ook wel Melaleuca genoemd - is een plant die in Australia groeit. Aboriginals ontdekten de vele eigenschappen van deze boom. In dit blog geef ik je 10 gebruikstips voor deze veelzijdige olie!

De volgende lichaamsprocessen worden ondersteund door Tea Tree: immuunsysteem, bottenstelsel, ademhalingsstelsel, spieren en huid.

TeaTreetouchGebruikerstips

1. Smeer 1 of 2 druppels onder je voeten voor de ondersteuning van een gezonde immuunfunctie.
2. Doe een druppel in de laatste shampoo- of conditionergang, trek een lijntje ermee langs de haargrens van je kind of doe 1 of 2 druppels in de kraag van de jas om luizen op afstand te houden.
3. Voor ongemakken aan het oor kun je een druppel om het oor uitsmeren (nooit IN het oor!).
4. Bij een vette of onrustige huid kun je Tea Tree gebruiken om de huid te kalmeren. Doe bijv een druppel op een nat watje om de huid te reinigen of een druppel door een (natuurlijke) huidverzorgingscreme.
5. Voor gezonde mondhygiëne spoel je de mond 1 minuut lang met een slok water met een druppel Tea Tree daaraan toegevoegd.
6. Als je je hebt gesneden of anderszin de huid aangetast is, ondersteunt een druppel Tea Tree een spoedig herstel.
7. In tijden van seizoens- of omgevingsbedreigingen helpt dagelijks gebruik van Tea Tree het lichaam te beschermen.
8. Breng na het zwemmen, douchen of sporten (evt. verdund met een draagolie) aan op voeten en (vinger)nagels voor mooie voeten en handen.
9. Doe een druppel op een nat doekje om effectief een oppervlakte grondig te reinigen.
10. Bij ongemakken aan botten en spieren: doe 2 druppels in een draagolie en breng aan op de betreffende plek.

Als je een gevoelige huid hebt, kun je de essentiële olie altijd verdunnen met een paar druppels van een draagolie als Gefractioneerde Cocosnootolie, amandelolie, arganolie en dergelijke. Voor de ondersteuning van een gezond werkend immuunsysteem, kun je het beste 2 druppels puur onder je voeten doen.

Je kunt Tea Tree ook gebruiken om energetisch grenzen te zetten. Doe 1 of 2 druppels in je hand en haal deze door je aura heen. Je kunt ook een stipje olie onder beide voeten doen en op je kruin. Om je huis energetisch te reinigen, is dit een geschikte olie om in de diffuser te doen. Tea Tree ruimte energetische vampieren uit de weg en geeft je kracht. De olie helpt je om voor gezonde en respectvolle relaties te kiezen.

Tea Tree olie is een olie met een versterkende en harmoniserende werking. In een 15 ml. flesje zitten rond de 250 druppels en dus zo’n 125 tot 175 toepassingen. Voor €25,65 voeg je dit flesje toe aan je natuurlijke medicijnkastje! Ook beschikbaar in een 10 ml. roller die voorverdund is met gefractioneerde cocosnootolie, zodat je deze meteen veilig op de huid kunt toepassen.

Heb je een specifieke vraag over het gebruik van Tea Tree olie, neem dan gerust contact met me op. 


Subscript

bottom profile

Liesbeth Bakker

De enige weg is terug naar onszelf en terug naar de natuur.
Follow me on Facebook